Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, marţi, că se doreşte completarea escadrilei de F 16 cu încă patru avioane, iar în viitor se intenţionează cumpărarea a încă 36 de astfel de aeronave. Fifor spune că, deocamdată, s-a întrebat în SUA dacă există posibilitatea acestei achiziţii, întrucât ”nu te duci să cumperi F16 de pe o zi pe alta”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o discuţie pe care o avem cu Forţele Aeriene Române, am dori să completăm escadrila pe care o avem cu alte patru aeronave şi proiecţie pentru alte 36 aeronave F16 pentru care am solicitat în SUA să ni se comunice dacă există posibilitatea să achiziţionăm de acolo. Deocamdată aşteptăm răspuns pentru că nu te duci să cumperi F16 de pe o zi pe alta. Avem în intenţie achiziţionarea acestor 36 de noi aeronave”, a declarat Mihai Fifor, marţi, într-o conferinţă de presă.

În plus, acesta a precizat că programul care prevede achiziţionarea de submarine este în analiză la Forţele Navale Române.

”Se discută despre tipul de submarin, nu avem definitivată această analiză tehnică. După ce aceasta va fi gata, paşii sunt următorii: vom merge ca şi cu alt progam de înzestrare în CSAT şi vom solicita aprobarea Parlamentului”, a mai spus Fifor.

Acesta a precizat că achiziţionarea de submarine este un program pe termen mediu şi lung, care ar putea începe după anul 2020.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.