Primarul Iaşiului Mihai Chirica a declarat marţi, întrebat despre pensiile speciale pentru primari, că nu crede că România îşi permite acum acest lucru, precizând că nici lui nu îi este uşor, dar că nu poate susţine un asemenea subiect când sunt pensii în România sub o mie de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Chirica a afirmat, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă este de acord ca primarii să primească pensii speciale, că această temă este "tichie de mărgăritar" şi că nu crede că "în momentul de faţă ne putem permite aşa ceva".

"Să nu mă înjure restul primarilor. Nici eu nu am bani din altă sursă decât salariul, nu îmi este nici mie uşor, dar nu pot să atac un asemenea subiect când ştiu că sunt pensii în România sub o mie de lei. Nu pot să spun ”Hai să vedem cum facem noi ca pe lângă pensia bazată pe contributivitate să mai primesc o pensie”, în condiţiile în care sunt sute de mii sau chiar un milion de pensionari care nu iau nici măcar o mie de lei. Hai întâi să ne redresăm, hai să vedem de unde şi hai apoi să atacăm subiectul", a afirmat primarul de Iaşi, Mihai Chirica.

Primarii de comune şi municipii ar fi cerut luni Guvernului să aplice Codul Administrativ şi să aloce bani pentru plata pensiilor speciale.

Reprezentanţi ai Asociaţiei Comunelor din România şi ai Asociaţiei Municipiilor s-au întâlnit la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă, dar şi cu mai mulţi miniştri.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.