Deputatul Mihaela Huncă (Pro România) atrage atenţia, luni, la dezbaterea moţiunii împotriva ministrului Educaţiei, asupra faptului că mersul la şcoală nu a fost trecut de oficialii MAI printre motivele de ieşire din localitate în perioada stărtii de alertă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În discursul ţinut în Camera Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva ministrului Educaţiei, deputatul Mihaela Huncă acuză că imaginea pe care o are ministrul Educaţiei, Monica Anisie, despre sistemul de învăţământ este diferită de modul în care arată sistemul şcolar.

Ea afirmă că peste jumătate de milion de elevi nu pot urma cursurile şocare online şi se întreabă cum se vor cumpăra, cu doar 150 de milioane de lei, echipamentele de care au nevoie toţi elevii şi profesorii din România pentru desfăşurarea cursurilor pe internet.

Huncă acuză că mersul la şcoală nu face parte dintre motivele agreate de MAI pentru părăsirea localităţii în perioada sării de alertă.

Deputatul acuză lipsa de coerenţă cu privire la acţiunile care ar trebui întreprinse pentru începutul viitorului an şcolar şi ”incompetenţa” ministrului educaţiei şi a guvernului ”în a gestiona o situaţie de criză”. 

”Doamna ministru, singura dvs preocupare a fost să porniţi o vânătoare de vrăjitoare la adresa inspectorilor şcolari. (...) Un gest de onoare ar fi să lăsaţi locul liber”, i-a transmis Huncă ministrului Educaţiei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.