Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, joi, în şedinţa de Guvern, că în cursul zilei va semna ordinul de numire a doctorului Mircea Ioan Popa, de la Universitatea Carol Davila, în funcţia de director al Institutului Cantacuzino.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Popa este profesor de microbiologie din 2006 şi conducător de doctorate, iar din 2009 este consultant al Agenţiei Europene de Prevenire şi Control (ECDC) în domeniul vaccinurilor.

Ministerul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat în aprilie că directorul Institutului Cantacuzino, Alexandru Vladimirescu, şi-a dat demisia.

Tudose l-a certat pe secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Rareş Trişcă, la ultima şedinţă pentru documentele întocmite pe tema spitalelor regionale şi a Institutului Cantacuzino, spunându-i să nu mai aprobe din cap "aşa amplu" ce i se spune, pentru că nu este de acord cu "ce a scris" şi s-ar putea să "plece acasă".

La ultima şedinţă de Executiv, premierul Mihai Tudose l-a apostrofat pe secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Rareş Trişcă: ”Astăzi vom stabili în domeniul Sănătăţii două comitete interministeriale, unul pentru spitalele regionale şi unul pentru Institutul Cantacuzino. Nu daţi din cap foarte amplu, domnule secretar de stat, pentru că nu sunt foarte de acord cu ce aţi scris şi s-ar putea să plecaţi acasă înapoi", a spus Mihai Tudose.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.