Metrorex, anunţă, la împlinirea a 43 de ani de la inaugurarea metroului bucureştean, că în 1979, reţeaua de metrou avea o magistrală cu 6 staţii, iar acum sunt 5 magistrale, cu 63 de staţii, lungimea reţelei fiind de 78 de kilometri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe 19 noiembrie 1979, primul tren de metrou a intrat în circulaţie cu călători, pe primul tronson al Magistralei I. Tronsonul avea 6 staţii (Semănătoarea, Grozăveşti, Eroilor, Izvor, Piaţa Unirii, Timpuri Noi) şi un depou. Astăzi, lungimea reţelei de metrou a municipiului Bucureşti se întinde pe 78 km cale dublă, distribuiţi pe 5 magistrale, 63 de staţii cu 190 de căi de acces şi 6 depouri”, infomează sâmbătă Metrorex.
Metroul transportă zilnic sute de mii de călători, oferind o soluţie sigură, rapidă şi ecologică de deplasare, precizează compania.


Conform reprezentanţilor Metrorex, cu sprijinul angajaţilor şi partenerilor, compania doreşte săîşi îndeplinească responsabilităţile pe care le are faţă de comunitate.

”La împlinirea a 43 de ani de activitate, ne dorim să fim, în continuare, un partener de încredere pentru călătorii şi colaboratorii noştri şi le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în toţi aceşti ani. Călătoria continuă! La mulţi ani, echipei noastre! La mulţi ani, Metrorex!”, se arată în mesajul semnat de directorul general al Metrorex Mariana Miclăuş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.