Metrorex, companie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, ar putea trece în subordinea Primăriei Capitalei, un proiect în acest sens aflându-se pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 29 martie se află un proiect de hotărâre privind "solicitarea către Guvernul României de a emite un act normativ pentru transferul pachetului de acţiuni ale S.C. Metrorex S.A. din proprietatea privată a statului în proprietatea privată a Municipiului Bucureşti".

Ordinea de zi a şedinţei CGMB din 29 martie a fost publicată vineri.

Consilierul general Ciprian Ciucu a reclamat că nu există un studiu de impact pentru o astfel de măsură. "Unde-i studiul de impact bugetar? Cum să votez eu aşa ceva oameni buni? Cum să-mi dau seama în cele 5 zile rămase până la şedinţă dacă acestă decizie e bună sau ne va arunca în faliment? Unde-i studiul?", a scris Ciucu pe Facebook, vineri dimineaţă.

Ideea trecerii Metrorex în subordinea Primăriei Capitalei nu este nouă, existând încă din 2012, când premierul de atunci Victor Ponta anunţa că Guvernul "va decide în perioada următoare" trecerea Metrorex de la Ministerul Transporturilor în subordinea municipalităţii.

"S-a vorbit destul de mult de tronsonul spre Drumul Taberei şi ăla trebuie continuat, dar trebuie nu să spunem noi de la minister, pe tot felul de interese obscure, cum săpăm în şapte direcţii metrou şi de fapt nu terminăm nicăieri. Trebuie Primăria Generală, cu sprijin de la Guvern şi cu propriile forţe, pe baza mandatului pe care îl au de la cetăţeni, să continue prioritizarea. Întâi fac linia spre Drumul Taberei şi, după aceea, cea spre Pantelimon. Săpăm în şapte locuri de şapte ani şi o să terminăm în 70 de ani", spunea Ponta în septembrie 2012.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.