Meteorologii au actualizat din nou avertizările de ploi însemnate cantitativ, până vineri dimineaţă urmând să fie sub Cod galben 25 de judeţe. Pentru unele regiuni din 11 judeţe din zona Carpaţilor Meridionali, este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizarea Cod galben de ploi însemnate cantitativ, de joi seară până vineri, la ora 10.00.

"În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Moldovei, în nordul Olteniei şi al Munteniei, precum şi la munte, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20...30 l/mp", arată ANM.

În acelaşi interval, va fi Cod portocaliu de ploi abundente în unele zone din judeţele Prahova, Covasna, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin şi Gorj.

"În zona Carpaţilor Meridionali vor fi ploi abundente şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 30...40 l/mp. În zona respectivă în ultimele 24 ore s-au înregistrat cantităţi de apă însemnate. La peste 1700 m, ploile vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 şi 130 cm", afirmă meteorologii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.