Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, pentru municipiul Bucureşti şi 11 judeţe. Codul intră în vigoare la ora 12.00 şi va fi valabil până miercuri dimineaţă. Este vizat întreg litoralul, dar şi zone montane din mai multe judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANM, de marţi, de la ora 12.00, până miercuri la ora 06.00, este cod galben în judeţele Argeş, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Tulcea, Teleorman şi Vrancea.  

De asemenea, codul galben este valabil în Capitală.  

”În Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi vijelii (viteze la rafală de 60...80 km/h) şi pe alocuri grindină”, a transmis ANM.  

Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40...60 l/mp. 

În Bucureşti, gradul de instabilitate atmosferică va creşte, astfel că vor fi perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi posibil vijelii şi grindină.  

”Cantităţile de apă vor putea depăşi 10...20 l/mp şi izolat 25...30 l/mp. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade”, a mai transmis ANM:  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.