Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare cod galben care anunţă instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină în Banat, Crişana, Oltenia şi local în Transilvania şi Muntenia. Miercuri se anunţă intensificări ale vântului în Moldova, precum şi în estul Munteniei, Dobrogea, în Banat şi Crişana, dar şi la munte, cu răcire accentuată a vremii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
O primă atenţionare cod galben intră în vigoare marţi, la ora 14:00 şi este valabilă până miercuri, 18 mai, la ora 06:00. 
În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Oltenia şi local în Transilvania şi Muntenia. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.
Fenomene specifice instabilităţii atmosferice vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, menţionează ANM.
Pentru ziua de miercuri, 18 mai, între orele 06:00 şi 21:00 meteorologii au emis o altă atenţionare cod galben ce vizează intensificări susţinute ale vântului în Moldova, precum şi în estul Munteniei, Dobrogea, în Banat şi Crişana, cu viteze de 55...70 km/h.
Local, în Carpaţii Meridionali şi Orientali rafalele vor depăşi 60...70 km/h, iar în zona înaltă 90...100 km/h.
Intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului în general cu viteze de 45…55 km/h. Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi, în depresiuni, temperaturile minime vor fi negative şi se va produce brumă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.