Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au transmis mesaje după ce patru copii au fost luaţi de viitură la Sângeru, în judeţul Prahova şi după ce mai multe zone au fost afectate de inundaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu profundă durere despre tragedia petrecută în localitatea Sângeru, din judeţul Prahova, în urma căreia şi-au pierdut viaţa trei copii şi al patrulea este dat dispărut după ce casa în care locuiau a fost luată de o puternică viitură. Preşedintele Klaus Iohannis este alături de familia îndurerată în aceste momente grele şi de toţi cei care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor care au afectat România în ultimele ore", anunţă Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Iohannis solicită autorităţilor responsabile să ia toate măsurile care se impun pentru a-i ajuta pe cei care în aceste momente dificile au nevoie de sprijin.

"Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme şi a unor planuri de acţiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare", conchide preşedintele.

La rândul său, premierul Dăncilă a cerut astăzi Ministerului Afacerilor Interne un raport detaliat cu privire la efectele inundaţiilor şi fenomenelor meteorologice periculoase produse în ultimele zile, urmând ca pe baza acestei analize, Guvernul să ia măsuri urgente pentru sprijinirea oamenilor şi a comunităţilor care au avut de suferit şi ale căror obiective sociale sau drumuri, poduri şi podeţe au fost afectate.

Totodată, prim-ministrul a cerut Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale să propună cât mai urgent ajutoare financiare pentru familia din Jugureni, Prahova, care trece prim momente dureroase.

“Am primit cu profundă tristeţe vestea teribilă despre tragedia produsă  în comuna prahoveană Jugureni, unde trei copii şi-au pierdut viaţa, iar al patrulea este dat dispărut. Pentru un părinte nu există durere mai mare. Transmit întreaga compasiune familiei îndurerate şi o asigur de tot sprijinul în aceste clipe de grea încercare”, afirmă premierul Viorica Dăncilă.

Autorităţile şi comunitatea continuă acţiunile de căutare a celui de al patrulea copil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.