În prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare au fost admise 99,1% dintre cele 168.220 de cereri depuse, în creştere faţă de anul trecut, 1.522 de cereri nesoluţionate urmând să fie analizate în etapa a doua, care începe miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor finale centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), după prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, 99,1% dintre cereri au fost admise, în creştere faţă de anul trecut, când au fost admise 98,99%.

Astfel, dintre cele 168.220 de cereri depuse în perioada 29 februarie – 18 martie, au fost admise 166.698. Dintre acestea, 143.223 sunt cereri admise pentru şcoala de circumscripţie, 142.203 la prima opţiune şi 1.020 la opţiunea de revenire. De asemenea, 23.475 de cereri au fost admise pentru altă unitate de învăţământ decât cea arondată.

După prima etapă, 1.522 de cereri nu au putut fi admise din cauza lipsei de locuri la şcolile dorite, altele decât cele de circumscripţie şi a lipsei opţiunii părinţilor de revenire la unitatea de învăţământ arondată iniţial. Aceste cereri vor putea fi soluţionate în a doua etapă de înscriere, care începe miercuri 30 martie şi se încheie vineri 8 aprilie.

Rezultatele finale vor fi afişate în 15 aprilie. Între 19 şi 22 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene vor soluţiona toate cazurile rămase nerezolvate după a doua etapă de înscriere. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.