Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a transmis, vineri, că niciun post din învăţământ nu este ”în pericol” în anul şcolar 2018 – 2019, fiind propuse spre aprobare 286.726 de posturi, dintre care 30.000 sunt vacante. De asemenea, MEN anunţă că există bani în buget pentru plata salariilor aferente trimestrului al patrulea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei Naţionael a făcut, vineri, precizări după ce Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a anunţat tăierea a peste o mie de posturi din învăţământul preuniversitar.

”Ministerul Educaţiei Naţionale nu are în intenţie «tăierea» sau «diminuarea» numărului de personal angajat, astfel că nu este în pericol niciun post, aşa cum se afirmă în comunicatul anterior menţionat. Astfel, în acest moment sunt propuse spre aprobare 286.726 de posturi pentru personalul didactic de predare titular, personalul didactic calificat cu contract de muncă pe perioadă determinată, personalul didactic auxiliar, personalul nedidactic etc”, a transmis MEN.

Sursa citată a precizat că peste 30.000 de posturi sunt vacante şi pot fi ocupate în regim de plata cu ora.

”Situaţia finală a acestora va putea fi stabilită după încheierea angajărilor în sistem, proces aflat în desfăşurare. Subliniem că la nivelul învăţământului preuniversitar este nevoie în continuare de personal calificat”, au mai transmis reprezentanţii MEN.

Potrivit acestora, în buget ”există fondurile necesare pentru plata salariilor, până la sfârşitul anului”.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” a anunţat că Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) pregăteşte un ordin prin care să se reducă cu peste o mie numărul de posturi din învăţământul preuniversitar de stat, motivaţia fiind reducerea cheltuielilor.

Sindicaliştii condamnă această decizie care va ”duce la o acutizare a crizei lipsei de personal calificat” şi anunţă că o vor contesta în instanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.