Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 şi a anunţat că în primele două zile s-au înregistrat în sistem 31.601 cereri. Cele mai multe cereri s-au înscris în sistem în Capitală, respectiv 4.711, în timp ce în judeţul Giurgiu s-au completat doar 199 de cereri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MEN, în zilele de 8 şi 9 martie, până la ora 18.00, s-au înregistrat în sistemul centralizat 31.601 cereri pentru înscrierea în clasa pregătitoare.

Dintre acestea, 28.112 cereri (89%) vizează copii cu vârsta de 6 ani împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv, iar 3.489 de cereri (11%), copii cu vârsta de 6 ani împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018.

Cele mai multe cereri, respectiv 4.711, s-au completat în Capitală. În judeţele Argeş, Bihor, Cluj, Constanţa, Iaşi, Prahova, Suceava şi Timiş s-au înregistrat peste o mie de cereri, în timp ce în judeţul Giurgiu s-au completat doar 199 de cereri.

În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv.

Cererea-tip se poate completa la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 - 18:00 (luni-vineri).

În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie. Rezultatele vor fi afişate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie şi 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.