Ministerul Educaţiei anunţă că 151.959 de cereri de înscriere în învăţământul primar în anul şcolar 2018-2019 au fost admise în prima etapă, reprezentând 99,3 la sută din cererile depuse. Peste 1.000 de cereri au fost respinse pentru că nu conţineau opţiunea revenirii la şcoala de circumscripţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Minsiterului Educaţiei, în prima etapă din calendarul înscrierii copiiilor în învăţământul primar din următorul an şcolar (8 – 26 martie), au fost depuse şi validate la nivel naţional 152.962. Sintre acestea, au fost admise 151.959 de cereri, represzentând 99,34 la sută şi solicitările inregisrate.

De asemenea, 1.003 cereri (0,7 la sută) au fost respinse pentru că nu conţineau opţiunea revenirii la şcoala de circumscripţie. Rezultatele finale vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie şi 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.