Membrii comunităţii ”Vă vedem din Sibiu” au anunţat, sâmbătă, că au fost invitaţi la Bruxelles să participe la expoziţia "România în stradă: vrem justiţie, nu corupţie”, organizată la Parlamentul European. Evenimentul are loc în zilele de duminică şi luni şi reuneşte europarlamentari, reprezentanţi ai societăţii civile, membri ai diasporei din Bruxelles şi jurnalişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sibiu-Bruxelles, 1904 km. Îi vom străbate marţi, când vom duce spiritul #vavedemdinsibiu în Parlamentul European. Am primit o invitaţie care ne obligă şi ne onorează. În intervalul 30 ianuarie - 1 februarie, o parte din protestatarii ”Vă vedem din Sibiu” avem onoarea de a pleaca la Bruxelles, pentru a reprezenta societatea civilă în cadrul unei expoziţii anti-corupţie, «România în stradă: vrem justiţie, nu corupţie»”, au anunţat membrii comunităţii, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestora, evenimentul reuneşte europarlamentari, reprezentanţi ai societăţii civile, membri ai diasporei din Bruxelles şi jurnalişti.

”Este o oportunitate extraordinară pentru noi de a ne face cunoscut protestul în tăcere din Sibiu, care durează de mai bine de o lună: prin minunatele fotografii ale lui Rares Helici, fotograful nostru minunat şi dedicat, prin discuţiile cu reprezentanţi ai PE sau alte personalităţi de la faţa locului, dar şi prin organizarea unei Agore”, mai spun protestatarii.

Protestul mut de la Sibiu, organizat în fata şediului PSD Sibiu, se desfăşoară de la începutul lunii decembrie 2017. Protestul este cel mai lung care a avut loc vreodată la Sibiu şi a debutat cu un protest mut care a durat 60 de ore fără întrerupere.

Ulterior, protestatarii au revenit zilnic pentru câte un flashmob de câte 15 minute, mai puţin în perioada sărbătorilor de iarnă.

Manifestanţii vor, în principal, retragerea proiectelor de modificare a legilor justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.