Mai mulţi deputaţi UDMR au propus, printr-un proiect de lege depus la Senat, ca prim for sesizat, ca plăcuţele de înmatriculare ale vehiculelor electrice şi hibrid să aibă un fond reflectorizant vernil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa legislativă propune ca la articolul 12 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, să fie introdus un nou alineat: „(2¹) Plăcuţele cu numărul de înmatriculare pentru vehiculele pur electrice şi electrice hibrid au fond reflectorizant de culoare vernil; literele şi cifrele, în relief, au culoarea verde pentru cele pur electrice, respectiv culoare neagră cele electrice hibrid”.

De asemenea, „în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Guvernul aprobă, la propunerea Ministerului Administraţiei şi Internelor modificarea Hotărârii Executivului 1.391/2006 privind aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”. 

Potrivit deputaţilor UDMR, iniţiativa legislativă „propune evidenţierea în trafic a vehiculelor prietenoase cu mediul prin aplicarea de plăcute distincte, o practică întâlnită în alte state europene sau în curs de implementare”.

„Rolul primordial al acestei masuri este de a creşte gradul de conştientizare a participanţilor la trafic asupra problemelor de mediu şi de încurajare a tranziţiei către metode de transport curat, inclusiv orientarea către achiziţionarea de vehicule electrice sau hibride”, mai arată iniţiatorii.

Proiectul a fost înregistrat pe 10 noiembrie la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.