Un număr de 16 pacienţi sunt ventilaţi mecanic în Unitatea Primire Urgenţă de la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, aceştia urmând a fi transferaţi într-o secţie de terapie intensivă abia în momentul în care vor apărea locuri disponibile. Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu a declarat că duminică la prânz, în judeţul Iaşi nu exista nici un pat liber la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, ea a precizat că ambulanţe cu pacienţi Covid aşteptau la rând duminică în curtea spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dar şi la UPU, până se elibera vreun pat liber.

„Situaţia este în continuare critică pe fondul numărului mare de pacienţi. În UPU sunt ventilaţi mecanic 16 pacienţi. Cam acesta este deficitul de paturi la terapie intensivă la Iaşi. Sunt 27 de paturi de ATI la spitalul mobil de la Leţcani, toate fiind ocupate”, a afirmat medicul Diana Cimpoeşu.

Ea a explicat că nu problema spaţiilor este în prezent problema principală în spitale, ci asigurarea de oxigen, dar şi deficitul de personal medical.

În judeţul Iaşi s-au înregistrat până duminică 58.873 de cazuri de Covid, din care 597 au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

În municipiul Iaşi, incidenţa a ajuns la 12,05 cazuri la mia de locuitori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.