Medicul Marin Burlea a fost decorat post-mortem de către peşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler. Şeful statului a apreciat ”excepţionala sa dăruire pe care a pus-o, vreme de o viaţă, în slujba îngrijirii aproapelui”. Reprezentanţii Societăţii Române de Pediatrie, dar şi conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi au transmis mesaje de condoleanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, vineri, decretul de decorare post-mortem a profesorului universitar doctor Marin Burlea.

”Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru excepţionala sa dăruire pe care a pus-o, vreme de o viaţă, în slujba îngrijirii aproapelui, constituind un reper al învăţământului şi al practicii medicale româneşti, Preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler profesorului universitar doctor Marin Burlea”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Marin Burlea, care era preşedinte al Societăţii Române de Pediatrie, a murit, vineri, la Instititul de Oncologie din iaşi. 

”S-a stins o viaţă de om! Dumnezeu să-i dea odihna cea veşnică, iar familiei îndoliate tăria de a trece prin această grea încercare şi bucuria amintirii sale veşnice”, au transmis reprezentanţii Societăţii Române de Pediatrie.

De asemenea, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a transmis un mesaj de condoleanţe.

Profesorul Marin Burlea s-a născut în 1949, în comuna Vidra, judeţul Ilfov, a absolvit Liceul „Mihai Eminescu” din Iaşi şi a devenit medic după ce a învăţat în amfiteatrele Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi (făcând parte din promoţia 1973).

Marin Burlea a susţinut cursuri la disciplina Pediatrie, a fost membru al Senatului UMF “Grigore T. Popa” şi Prorector al Universităţii între 2004-2006.

Profesorul Marin Burlea a fost, printre altele, director general al Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii “Sf.Maria” Iaşi şi a susţinut o prodigioasă activitate în Asociaţia Europeană de Pediatrie (EPA) şi Academia Europeană de Pediatrie (EAP).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.