Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, prof. dr. Horaţiu Suciu, afirmă, miercuri seară, că realizarea unui nou Institut al Inimii la Târgu Mureş este ”proiectul unei generaţii”. Valoarea acestuia este 105 milioane de euro, proiectul fiind pe primul loc în lista investiţiilor care vor fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Se realizează un proiect de generaţie: noul Institut al Inimii aduce la Târgu Mureş aproape 105 milioane de euro. Devenim, astfel, obiectivul aflat pe primul loc din România, în strategia de dezvoltare a sistemului de sănătate, finanţat prin PNRR”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, dr. Horaţiu Suciu.  

Acesta afirmă că, odată cu realizarea unui Institut al Inimii la Târgu Mureş, ”visul mai multor generaţii de specialişti cardiovasculari a primit girul Guvernului României şi al Ministerului Sănătăţii”.

”Şi nu oricum, ci de pe locul 1, cu cel mai mare punctaj din ţară dintre obiectivele din sănătate finanţate prin PNRR”, a mai scris medicul.

El a adăugat că acest lucru reprezintă încă o confirmare a celor 50 de ani de excelenţă la Tîrgu Mureş în domeniul tratării bolilor cardiovasculare.

“Aş vrea să traduc, realist, sentimentele care definesc starea mea din momentul aflării acestei veşti istorice. În primul rând, avem încă o confirmare a celor 50 de ani de excelenţă la Târgu Mureş în domeniul tratării bolilor cardiovasculare. Este recunoaşterea muncii unui mare colectiv de profesionişti, ale căror rezultate certifică folosirea cu folos a acestei sume impresionante, care va fi investită în sănătatea oamenilor. Mă bucur, aşadar, că România intră pe drumul firesc al preţuirii performanţei şi al promovării meritocratiei. Este însă o reuşită a întregii comunităţi mureşene şi de aceea îndrăznesc să-l numesc un proiect de generaţie. Entuziasmul de la începutul anului 2022 a devenit o stare de spirit, aproape imposibil de anticipat acum un an”, a mai afirmat şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.