Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat luni, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată, instanţa interzicându-i ca pe o perioadă de cinci ani să îşi exercite profesia. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea medicului Gheorghe Burnei la trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Instanţa a decis suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani.
De asemenea, judecătorii au mai hotărât să îi interzică lui Gheorghe Burnei dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de medic în sistemul public de sănătate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.
Tribunalul a mai decis că pe durata termenului de supraveghere, Burnei va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile la SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA Sector 5 sau la Direcţia Generală de Poliţie Comunitară Sector 1 Bucureşti. 
“Pe lângă pedeapsa principală de 3 ani închisoare stabilită prin prezenta, pedeapsa amenzii într-un număr de 300 zile-amendă şi stabileşte suma corespunzătoare unei zile amendă la 500 lei, inculpatul Burnei Gheorghe având de plătit statului suma de 150.000 lei cu titlu de amendă”, au mai decis judecătorii. 
Instanţa a stabilit şi confiscarea sumelor de 3.250 de euro şi 21.800 de lei de la Gheorghe Burnei. 
Decizia Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti în termen de 10 zile de la comunicare. 
Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut în 10 decembrie 2016 de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins arestarea preventivă, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar.
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că, în perioada 26 octombrie - 24 noiembrie, medicul Gheorghe Burnei a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei şi 1.350 de euro.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.