Medicul Dan Grigorescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Judetean Braşov, afirmă că Raed Arafat ”îşi găseşte de lucru pe subiecte care nu au nicio legătură cu fişa postului”, atunci când face referire la fumat, în loc să se implice în rezolvarea unor probleme cu adevărat urgente cum ar fi construirea de noi spitale, reorganizarea asistenţei medicale primare şi rezolvarea crizelor succesive de medicamente esenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul Dan Grigorescu scris, marţi, pe Facebook, un mesaj intitulat ”Nicio şansă, domnule Raed Arafat!”.

”Primul semn al faptului că un funcţionar public nu îşi mai găseşte (şi, evident, nici nu-şi mai merită) locul în funcţia pentru care e plătit, e acela că îşi găseşte de lucru pe subiecte care nu au nicio legătură cu «fişa postului». Altfel spus, se «află în treabă» aiurea. Într-o astfel de paradigmă s-a plasat (şi nu pentru prima dată în ultimul timp) Raed Arafat, abordând «marea problemă» a folosirii ţigărilor electronice”, scrie Dan Grigorescu.

Acesta explică faptul că problema fumatului nu este o problemă care să ţină de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe care-l conduce Raed Arafat.

”Păi e acest nou tip de fumat o situaţie de urgenţă? Nu e! E o problemă de interne? Nu e! Ajung aceşti fumători în situaţia de a avea nevoie să fie descarceraţi, resuscitaţi, transportaţi cu SMURD-ul (auto sau aero) la Unităţile de Primiri Urgenţe din marile spitale? Nu au! Au deci ceva în comun cu DSU? Nu au! Simpla «concluzie» personală a domnului Arafat, aceea că «trebuie acţionat de urgenţă» pentru stoparea proliferării unui fenomen realmente periferic din societatea românească actuală, nu îi dă acestuia niciun drept să piardă vremea pe banii contribuabililor cu false probleme şi sarcini auto-inventate!”, mai scrie medicul braşovean.

Potrivit acestuia, dacă în grija DSU ar intra toate situaţiile în care trebuie acţionat de urgenţă, Raed Arafat ar trebui să se ocupe de ”rezolvarea problemei construirii de noi spitale, a reorganizării pe noi baze a asistenţei medicale primare sau a crizelor succesive de medicamente esenţiale”.

”Asta ca să amintesc doar lista scurtă a urgenţelor din domeniul sănătăţii publice...Evident că domnul Arafat ne va spune că aceste grave probleme sunt de competenţa Ministerului Sănătăţii şi al DSP-urilor din judeţe. Ar avea şi dreptate! Cum şi eu am atunci dreptate dacă îi recomand să-şi vadă de treburile lui, alea pentru care e plătit. Le-o fi rezolvat pe toate? Sau a primit sarcină de la doamna ministru Carmen Dan să «iasă puţin în faţă» cu subiecte pozitive, doar-doar le va mai estompa altora implicarea reală în rezolvarea problemelor din «lista mult prea lungă» a sănătăţii? Că dacă e aşa, nicio şansă, domnule sSS!”, îşi încheie Dan Grigorescu mesajul.

Luni, Raed Arafat a susţinut necesitatea introducerii în spaţiile publice a restricţiilor pentru ţigările electronice şi dispozitivele care încălzesc tutunul, la fel ca pentru ţigările clasice, citând un studiu prezentat de postul de televiziune CNN potrivit căruia, în perioada 2011 - 2015, s-a înregistrat o creştere de 900 la sută a utilizării ţigărilor electronice în licee.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.