Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este clar un focar care este datorat acestei tulpini, B.1.1.7. Cel puţin primele patru persoane identificate au şi intrat în procesul de secvenţiere la Institutul Matei Balş. Este un proces laborios şi durează câteva zile bune. Nu mă aştept ca înainte de ziua de vineri să se confirme. Din punct de vedere epidemiologic, mie îmi este suficient ca să spun că toate celelalte cazuri care se află în legătură directă cu aceste persoane au aceeaşi tulpină. Nici  nu cred că este o necesitate să mai cheltuim bani cu secvenţierile. Focarul  putem să spune că s-a creionat şi definit. Ceea ce este un lucru de remarcat este faptul că niciuna dintre persoanele respective, din datele pe care le deţin eu, nu are o formă de îmbolnăvire care să fie nici măcar medie, deci nu îi este periclitată starea de sănătate”, a declarat Adriana Pistol, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, referindu-se la focarul de la Şcoala 28 din Bucureşti.

Pistol a precizat că au existat situaţii în care anumite gene care ar putea sugera existenţa unei noi tulpini a virusului care îl determin pe specialist să facă secvenţierea.

„Este un proces laborios, este un proces costisitor. Din câte ştiu eu, costă undeva în jur de 500 de euro o secvenţiere de tulpină. Nu avem foarte multe laboratoare care să facă acest lucru, dar în momentul în care există o suspiciune se trece la secvenţierea tulpinii respective”, a mai afirmat medicul.

Pistol a explicat că nu există un număr de teste care se pot face, iar decizia aparţine celui care lucrează testul PCR.

„Nu există un număr de teste care se pot face. Se vor face atâtea cât este necesar să se facă. Necesitatea vine din felul în care tulpina care este identificată primul PCR pe care persoana respectivă în face la arată, ca să zic aşa” a adăugat aceasta.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.