Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, miercuri, că personalul care îngrijeşte arşi va beneficia de un spor suplimentar de 100%, acest lucru fiind reglementat printr-o OUG adoptată în şedinţa de Guvern care clarifică modul de aplicare a unor prevederi privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Înţelegem cu toţii mai bine care sunt necesităţile pentru pacienţii cu arsuri. E o muncă de o complexitate ieşită din comun. Aşa încât, pentru personalul care se îngrijeşte de arşi va exista un spor suplimentar. Acesta va fi de 100%", a declarat ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu.

Totodată, Ordonanţa de Urgenţă prevede şi acordarea unor sporuri pentru personalul care lucrează cu pacienţi cu afecţiuni oncologice.

"Am luat în considerare un lucru care nu a fost destul de des pe agenda publică, şi anume afecţiunile oncologice. Dacă ne uităm la statisticile internaţionale o să vedem că acolo unde există date statistice coerente, pe care poţi face analize, vorbim despre o incidenţă a cancerului de 1 la 3 persoane. Practic, fiecare a treia persoană va suferi de un cancer pe timpul vieţii, iar trendul este către una din două persoane. Asta are de-a face cu îmbătrânirea populaţiei şi cu faptul că alte patologii sunt vindecabile între timp. Este o boală a lumii moderne. De aceea, pentru specialităţile din domeniul oncologic, şi anume oncologie, oncologie pediatrică, hematologie şi radioterapie există, de asemenea, o mărire a sporurilor, o mărire semnificativă aş spune", a precizat Voiculescu.

El a adăugat că sporurile vor fi suportate din bugetele spitalelor. ''Vorbim de ceva peste un milion de lei lunar, la nivelul întregii ţări pentru toţi profesioniştii din aceste categorii medicale", a adăugat ministrul Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.