Medicii au anunţat, marţi seară, că s-a confirmat virus grupal la o femeie din judeţul Caraş-Severin care a murit în cursul zilei de luni. Numărul deceselor provocate de gripă de la începutul acestui an a ajuns, astfel, la 28.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, marţi seară, că s-a confirmat virus grupal la o femeie de 75 de ani din judeţul Caraş-Severin. Aceasta a murit în cursul zilei de luni şi nu fusese vaccinată antigrupal. 

De asemenea, medicii au anunţat că pacienta era cunoscută cu antecedente medicale, fiind în evidenţe cu boli cronice. 

Astfel, numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 28, după ce marţi dimineaţă au anunţate decesele unor pacienţi din Bucureşti şi judeţul Timiş. 

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea declara, după ce a fost înregistrat al 20-lea deces din cauza gripei, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, nu avem încă epidemie şi că sunt regiuni ale ţării prin care virusul circulă mai intens, printre acestea fiind Bucureştiul, Constanţa şi zona de vest.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.