Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis, marţi seară, că au fost confirmate şase noi decese provocate de gripă, numărul total al pacienţilor care au murit din cauza virusului gripal de la începutul anului ajungând la 54. Ultimii şase pacienţi sunt trei femei şi trei bărbaţi, care nu s-au vaccinat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNSCBT a anunţat, marţi seră, că încă şase persoane care au decedat în ultimele zile sufereau de gripă.

Astfel, s-a confirmat virus gripal la o femeie de 34 de ani din Prahova, dar şi la două femei din Bucureşti una de 62 de ani şi una de 63.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

De asemenea, s-a confirmat gripă la un bărbat de 78 de ani din Prahova, la un bărbat de 62 de ani din Sibiu, dar şi la un bărbat de 57 de ani din Sălaj.

Toţi pacienţii aveau condiţii medicale preexistente şi nu s-au vaccinat.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spus, marţi, că nu ştie încă dacă va declara epidemie de gripă, aşteptând datele de la Institutul de Sănătate Publică.

"Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie un anunţ foarte aşteptat pentru că noi ne comportăm în acest moment, autorităţile, ca şi în cazul unei epidemii. Până la urmă nu cred că trebuie să facem o isterie din asta. Este o boală care circulă, sezonier, pe timpul iernii", afirmă Pintea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.