Medicul Mihai Juncar, chirurg în domeniul maxilo-facial, afirmă că în mod obişnuit o persoană trebuie să îşi spele dinţii de două ori pe zi, igiena dentară de seară fiind mai importantă decât cea de dimineaţă pentru o bună sănătate orală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Standard, recomandarea este ca spălatul de pe dinţi să fie de două ori pe zi. Dintre cele două momente din zi, cel mai important moment este seara. De ce? Fiindcă, în mod normal, în timpul somnului, secreţia de salivă scade, activitatea noastră scade, nu mai avem - că există şi mecanisme de protecţie ale corpului - practic, seara toate acestea scad şi atunci se lasă un teren liber pentru bacteriile de la nivelul cavităţii orale fără să fie deranjate. Şi atunci seara este cel mai important moment”, a declarat, miercuri seară, la Medika Tv, medicul Mihai Juncar. 
 
El a precizat că pentru pacienţii cu aparat dentar este foarte importantă ”particularizarea” igienei dentare.
 
Medicul a spus că există, în funcţie de pacient, situaţii particulare care necesită atenţie deosebită asupra anumitor zone din cavitatea bucală, importantă fiind consultarea cu specialistul în cazul pacienţilor cu punţi dentare, implanturi, reconstrucţii osoase sau înghesuieli dentare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.