Medicul Mihai Juncar, chirurg în domeniul maxilo-facial, afirmă că România poate fi considerată zonă endemică în ceea ce priveşte boala parodontală. El a explicat care sunt cauzele care pot determina apariţia acestei afecţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Medicul Mihai Juncar a afirmat că România înregistrează o incidenţă mai mare a bolii parodontale, comparativ cu alte state. 
 
”O afecţiune frecventă este boala parodontală. Practic, ce înseamnă boala parodontală, parodontită, că este tot inflamatorie, nu este degenerativă, cum este parodontoza. Boala parodontală, noi chiar suntem într-o zonă endemică pentru boala parodontală, sunt doi factori fundamentali: o dată este un anumit tipar de floră bacteriană care favorizează apariţia bolii parodontale şi acea floră bacteriană, de fapt, este factorul determinant şi este şi un factor favorizant, oarecum o predispoziţie genetică”, a afirmat medicul Mihai Juncar la Medika TV, miercuri seară. 
 
El a precizat că, în general, dacă există doar factorul predispozant, dar nu există factorul determinant, o persoană nu va face boala parodontală. Medicul a adăugat că această afecţiune este una dintre cauzele frecvente pentru pierderea dinţilor.
 
El a explicat că boala parodontală afectează osul din jurul dintelui, iar refacerea anatomiei este mai dificilă. 
 
Medicul a subliniat importanţa profilaxiei în domeniul sănătăţii orale, arătând că fiecare persoană trebuie să facă un control stomatologic odată la şase luni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.