Un medic pneumolog la Spitalul Militar Galaţi, Sorin Bivolaru, îl critică pe secretarul de stat Raed Arafat pentru restricţiile impuse în contextul pandemiei, pentru faptul că a închis şcolile, lăsând însă deschise mall-urile, care sunt pline, că teatrele sunt închise, iar pârtiile de schi deschise, precum şi pentru măsuri ineficiente cum ar fi întreruperea circulaţiei între orele 22:00 şi 5:00, măsurarea temperaturii la intrarea în magazine. El îi recomandă lui Arafat să găsească o soluţie de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor, instituţiilor, susţinând că multe firme au oameni pozitivi, care continuă să vină la muncă şi că angajaţilor li se interzice să declare la DSP sau să se testeze, că să nu le sisteze activitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Bună seara Dl. Arafat! Ce faceţi? Sunteţi bine? Bine suntem şi noi! Slavă Domnului! Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine! Chiar foarte bine! 6118 cazuri astăzi! Şcolile?! Închise clar! Mall-urile?! Deschise şi PLINE! Teatrele?! Închise! Pârtiile?! Deschise şi arhipline! Se apropie Paştele! Ştiţi?! O să restrângeţi iarăşi dreptul oamenilor la religie?! Dar mall-urile, tot deschise? Şcolile tot închise? Dumneavoastră aveţi senzaţia că limitarea ieşiri din casă între 22 şi 5 dimineaţa contribuie cu ceva la stoparea răspândirii virusului? Răspunsul e NU!”, a scis marţi seară pe Facebook medicul Sorin Bivolaru.
El îl acuză pe şeful DSU că şi-a ”făcut damblaua” impunând măsurarea temperaturii la intrarea în magazine, firme, instituţii, nefiind identificat niciun caz.
”Aţi recomandat lucrul în ture. Hmmm... Aţi verificat să vedeţi câte instituţii publice sau private practică chestia asta? NU! Iar mulţi dintre cei care o practică, au redus salariile angajaţilor sau le-au făcut contracte pe jumătate de normă. Credeţi că dacă oamenii bagă mai puţini bani în buzunar, nu se mai îmbolnăvesc de COVID19? În loc să vă prostiţi cu restricţii aproape inutile, mai bine aţi găsi o soluţie de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor, instituţiilor, etc. Multe firme au oameni pozitivi, care continuă să vină la muncă. Angajaţilor li se interzice să declare la DSP sau să se testeze, că să nu le sisteze activitatea. Ce ziceţi, găsim o soluţie? Mai valabilă treaba aia cu ”zădărnicirea combaterii bolilor” sau fugărim oamenii noaptea pe străzi, în timp ce infractorii îşi fac treburile liniştiţi..”, mai scrie medicul.
”Ar mai fi câte una alta de zis, dar na... nu citiţi dumneavoastră pe aici. Apropo, sunt medic pneumolog, la Spitalul Militar din Galaţi, în caz că aveţi întrebări despre măsuri eficiente de limitare a răspândirii virusului SARS COV2”, este mesajul lui Sorin Bivolaru pentru Raed Arafat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.