Medicul Mihai Juncar, chirurg în domeniul maxilo-facial, afirmă că o leziune apărută în cavitatea bucală, la nivelul ţesuturilor moi, care nu se vindecă în câteva săptămâni, ar trebui să determine un pacient să meargă la un consult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Medicul Mihai Juncar a dat explicaţii, miercuri seară, la Medika Tv, despre cancerul la nivelul cavităţii orale. 
 
”Un factor de alarmă este dacă apare ceva pe părţile moi. Majoritatea problemelor apar la nivel de mucoasă: planşeul oral, adică sub limbă, marginile limbii, partea internă a limbii ş.a.m.d. Dacă pare ceva în plus sau dacă apare o rană, o ulceraţie şi vedem că acea rană, poate să fie că ne-am muşcat accidental, dacă într-o săptămână trece sau a remis şi vedem că în două-trei săptămâni a dispărut, suntem ok. În schimb, dacă ceva persistă în plus, ca o rană, mai mult de una-două săptămâni vedem că începe să crească în dimensiuni, atunci ar fi bine să mergem la un consult”, a afirmat medicul Mihai Juncar. 
 
El a arătat că avantajul cavităţii orale, spre deosebire de organele interne, este acela că este foarte vizibilă, iar fiecare persoană poate observa cu uşurinţă o leziune sau o schimbare la nivelul acesteia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.