Profesorul Mihai Juncar afirmă că, în ceea ce priveşte sănătatea orală, România are de recuperat prin comparaţie cu statele din vestul Europei. În schimb, prin comparaţie cu alte zone, cum ar fi Africa sau unele părţi ale Asiei, România se ”poate lăuda” din acest punct de vedere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Dacă ne comparăm cu Europa, suntem undeva prin coadă, mai ales în ceea ce priveşte profilaxia. Dacă ne comparăm cu alte zone, stăm bine. (...) Dacă ne comparăm cu lumea spre care mergem, nu suntem chiar grozav. Dacă ne comparăm cu altă parte a globului, ne putem lăuda”, a afirmat, miercuri seară, la Medika Tv, medicul Mihai Juncar.
 
În ceea ce priveşte sănătatea orală, medicul a spus că este ”destul de greu de definit”, această noţiune incluzând nu doar dinţii, ci şi ţesuturile moi sau oasele maxilare.
 
Prevenţia în domeniul sănătăţii orale se face în mai multe moduri. În primul rând, este important ca o persoană să aibă toţi dinţii, a explicat medicul. Studii făcute la pacienţi diabetici arată că incapacitatea de a mastica eficient duce la o agravare a dezechilibrului glicemic din cauză că, pe fondul lipsei unora dintre dinţi, se pot schimba obiceiurile alimentare. Pe de altă parte, în lipsa unor dinţi oasele maxilarului se retrag, iar dinţii rămaşi se înclină. 
 
El a subliniat importanţa igienei orale, arătând că sunt studii care au dovedit că poate exista o legătură între igiena orală şi apariţia cancerului la nivel bucal.
 
Medicul a explicat că afecţiunea cea mai frecventă în domeniul sănătăţii orale este caria dentară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.