Un medic de la Spitalul Clinic de urgenţă, Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti este urmărit penal pentru că a luat mită 25.000 de euro de la 16 paciente pentru a le face operaţii estetice sub pretextul unor afecţiuni ce necesitau corecţii chirurgicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul STAN VITALIE, medic primar, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de urgenţă, Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, pentru săvârşirea a 16 infracţiuni de luare de mită”, anunţă DNA.

Conform procurorilor, în perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, Vitalie Stan, în calitate de medic primar şi manager al Spitalului Clinic de urgenţă Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, ar fi pretins şi primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse între 1.100 de euro şi 2.700 de euro, pentru a le face diferite operaţii estetice în spitalul de stat.

”În concret, suspectul Stan Vitalie ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afecţiuni ce necesitau corecţii chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operaţii estetice care se pot efectua în clinicile private. În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro”, precizează DNA.
Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În aprilie 2014, Vitalie Stan, la acel moment manager al spitalului, a fost reţinut alături de alţi medici într-un dosar în care erau acuzaţi că luau mită pentru a face operaţii estetice care, în baza unor documente falsificate, erau decontate apoi din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.