Dr. Florin Bica, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni” din Capitală, a explicat că, după atacul cibernetic, în unitatea medicală s-a lucrat numai offline şi nu s-au făcut raportări la Casa de Asigurări de Sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În jurul orei 8.30 dimineaţa am aflat de acest atac. Am fost anunţaţi de către administratorii Hipocrate că au serverele atacate cibernetic şi automat am întrerupt conexiunea la internet a spitalului, rămânând să funcţionăm numai offline. S-au efectuat toate operaţiunile curente, condică de medicamente, internări, externări, dar în sistem intern, fără raportări la Casa de Asigurări. Toată informaţia a fost stocată în serverele spitalului”, a declarat Florin Bica, la Medika TV, luni seară.
 
Medicul a precizat că au fost timpi de aşteptare ”nesemnificativi” pentu pacienţi, în urma atacului cibernetic.
 
Întrebat dacă în continuare se va lucra offline, medicul a explicat că activitatea va continua în spital.
 
”Sigur că da, activitatea continuă”, a spus Florin Bica.
 
Sistemul informatic al mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară a fost, luni, ţinta unui atac cibernetic care le afectează activitatea curentă. Conform Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), este vorba despre un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale. DNSC anunţă că, potrivit datelor disponibile luni seară, au fost afectate 21 de spitale. Celelalte 79 de unităţi din sistemul de sănătate au fost deconectate de la internet şi se fac investigaţii suplimentare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.