Mihaela Zaharia, medic de chirurgie plastică şi reparatorie la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, afirmă că în ultimii ani se constată o incidenţă crescută a cancerelor de piele, situaţie cauzată de faptul că tot mai mulţi oameni nu mai ajung la medic, nici măcar la medicul de familie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”De multe ori, tratăm foarte multe cancere. Să ştiţi că populaţia în ultimii ani s-a îmbolnăvit, nu mai sunt oamenii atât de sănătoşi, nu mai vin la medic, nu ştiu să se adreseze nici măcar medicului de familie, iar aceste cancere de piele pe care în special noi le tratăm sunt din ce în ce mai frecvente. Zilnic sunt trei-patru pacienţi care vin doar în clinica noastră, care se adresează pentru operaţii care nu presupun doar a scoate o porţiune din piele şi a scoate, ci a face reconstrucţii pe suprafeţe mari”, a afirmat Mihaela Zaharia, la Medika Tv, marţi seară.
 
Ea a explicat, referindu-se la faptul că tot mai mulţi oameni nu mai merg la medic, că această atitudine este generată pe de o parte de supraaglomerarea medicilor de familie, care nu pot acoperi numărul mare de pacienţi pe care îi au pe liste.
 
Apoi, Mihaela Zaharia a susţinut că asistenţii sociali ar trebui să pună mai mult accent pe persoanele vârstnice, care nu rareori sunt neglijate de propriile familii şi nu sunt aduse la timp la medic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.