Cătălin Badiu, medic primar de chirurgie cardiovasculară la Spitalul Universitar Bucureşti, afirmă că faptul că medicii pleacă din România ”nu este o tragedie”, el susţinând că tragedia constă în faptul că aceşti medici nu se întorc. ”Este datoria noastră să creăm servicii, să creăm servicii cât mai performante şi să ne dorim în aceste servicii să activeze oameni care pot fi mai buni decât noi, care pot aduce plus valoare, tehnici noi, care pot aduce un sistem de lucru nou, care pot îmbunătăţi, în general, modul de funcţionare a unui serviciu”, arată chirurgul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Badiu, medic care a studiat şi a profesat în Germania, consideră că nu este o tragedie faptul că medicii pleacă din România, ci faptul că aceştia nu revin.
 
”Da, pleacă medicii în străinătate, de la noi pleacă mai mulţi medici, poate, decât din alte ţări. Medicii, în general, sunt oameni care caută să existe, să înveţe şi în alt sistem, să vadă cum funcţionează lucrurile în altă parte, lucru pe care îl tot repet: e un lucru benefic, inclusiv pentru noi, când pleacă medici din ţară. Trebuie să încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca măcar o parte din medicii respectivi să se întoarcă, lucru pe care îl fac şi alte ţări, îşi atrag aceşti medici înapoi pentru că ei vin cu foarte mult know how. Indiferent de ce sistem, dacă e mai puternic sau mai puţin puternic, în care ei există, orice lucru văd în plus, acest lucru aduce cu siguranţă un beneficiu serviciului, cum e în studiile pe care le facem. Un rezultat al un unui studiu nu trebuie neapărat să fie pozitiv, există şi rezultate care sunt negative, adică rezultate care să ne înveţe nu e bine să faci aşa”, a declarat medicul Cătălin Badiu, luni seară, la Medika Tv. 
 
El este de părere că ”nu e o nenorocire dacă pleacă medici, e o nenorocire dacă nu se întorc”.
 
Potrivit acestuia, medicii ”trebuie să aibă posibilitatea să îşi poată trăi această pasiune”. 
 
”Este datoria noastră să creăm servicii, să creăm servicii cât mai performante şi să ne dorim în aceste servicii să activeze oameni care pot fi mai buni decât noi, care pot aduce plus valoare, tehnici noi, care pot aduce un sistem de lucru nou, care pot îmbunătăţi, în general, modul de funcţionare a unui serviciu. Cred că dacă tinerilor care pleacă le dăm posibilitatea să se dezvolte, să aducă know how-ul pe care îl capătă în anii în care nu sunt în ţară, cred că acest lucru o să atragă mulţi medici care să se întoarcă. Evident că sunt şi alte lucruri care contează: trebuie să existe o bază materială atât din punctul de vedere al serviciului în care funcţionează, cât şi din punct de vedere personal, în aşa fel încât acest serviciu să fie atractiv, dar dacă nu facem pasul ăsta trebuie să ne gândim unde ne aflăm”, a adăugat medicul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.