Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) precizează că activitatea curentă a sistemului de educaţie nu este afectată în urma rectificării bugetare, existând fonduri suficiente pentru susţinerea cheltuielilor operaţionale. În schimb, bugetul MEC a fost diminuat cu suma prevăzută pentru proiectul "România modernă, România digitală”, vizând achiziţia de table inteligente şi de tablete, care a fost anunţat de fostul ministru, dar nici nu a fost scris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că a procedat la analiza veniturilor şi cheltuielilor pentru anul 2019, în pregătirea deciziilor aferente rectificării bugetare.

"Proiectul „România modernă, România digitală”, anunţat de fostul ministru al Educaţiei, a fost introdus în Bugetul ministerului pentru anul 2019, la titlul 58: „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 - 2020”. Acest proiect era destinat schimbării sistemului de predare a lecţiilor, prin achiziţionarea de table inteligente şi de tablete. Proiectul în cauză, în valoare de 2 miliarde lei, din care 400.000 lei reprezintă cofinanţarea naţională, iar 1.600.000.000 lei reprezintă fonduri externe nerambursabile, nu a fost scris, şi cu atât mai puţin implementat", scrie în comunicat.

Conform sursei citate, până în acest moment, nu a fost redactată şi aprobată cererea de finanţare.

Prin urmare, pentru rectificarea bugetară, bugetul MEC a fost diminuat cu suma prevăzută pentru acest proiect nerealizat.

"Activitatea curentă a sistemului de educaţie nu este afectată, existând fonduri suficiente pentru susţinerea cheltuielilor operaţionale, aşa cum au fost planificate", precizează reprezentanţii MEC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.