Angajaţii Grădinii Zoologice din Sibiu au luat măsuri speciale pentru animale pe perioada caniculei, astfel că acestea primesc cât mai des apă proaspătă sau fructe cu conţinut ridicat de apă. Pentru prima dată, a fost instalat un sistem de dispersare a apei, în adăpostul maimuţelor, acesta fiind în testare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Temperaturile extrem de ridicate din aceste zile impun acordarea unei atenţii sporite animalelor de la Grădina Zoologică Sibiu. Echipa Zoo Sibiu a luat toate măsurile pentru ca animalele de aici să fie afectate cât mai puţin din cauza căldurii. Astfel, apa proaspătă pe care o primesc animalele zilnic le este oferită cât mai des posibil. Unele specii au în cuşti adăpători automate, iar în cazul altora apa se împrospătează de mai multe ori pe zi", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Primăriei Sibiu.

Pentru animalele omnivore, hrana este adaptată temperaturilor înalte şi li se oferă fructe de sezon, cu conţinut ridicat de apă.

Conform sursei citate, adăposturile animalelor sunt şi ele răcorite prin udarea pardoselii sau prin umbrare. O parte din adăposturi, cele ale tigrilor, lupilor, leoparzilor şi animalelor erbivore, se află în pădure, fiind astfel ferite de razele soarelui. Alte specii - urşi, tigri, lei, jaguari, ratoni, struţi - au la dispoziţie bazine cu apă. În plus, animalele găsesc răcoare în adăposturile interioare.

"În acest an s-a instalat pentru prima dată un sistem de dispersare a apei, în adăpostul maimuţelor. Sistemul este în testare, iar dacă se va dovedi eficient, acesta va fi extins în viitor la toate adăposturile pentru a spori confortul animalelor pe vreme caniculară", arată sursa citată.

La rândul lor, vizitatorii Grădinii Zoologice găsesc locuri umbrite atât în interiorul Zoo, cât şi în pădurea care o înconjoară, aceasta fiind un loc perfect pentru plimbări în zilele caniculare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.