Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că TIR-urile goale vor fi dirijate către punctul de trecere de la Vicovu de Sus pentru a nu aglomera Vama Siret, în timp ce autocisternele încărcate cu combustibili vor fi aduse grupat în Vama Siret.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghe Flutur s-a întâlnit, luni, în Vama Siret cu guvernatorul regiunii Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, discuţiile vizând găsirea unor soluţii pentru deblocarea traficului de TIR-uri prin Vama Siret.

”Am vrut să lămuresc situaţia de la Vicovu de Sus - Crasna, pentru că de multe ori şoferii cu TIR-urile goale refuză să meargă pe acolo, invocând că sunt nişte locuri cu probleme. M-am convins astăzi că nu sunt, chiar dacă undeva în interiorul Ucrainei, la şapte kilometri, la trecerea de la beton la asfalt, sunt nişte serpentine. Dar se poate merge pe acolo. Şi atunci o să rugăm Poliţia de la Suceava să dirijeze TIR-urile goale prin zona Vicovu de Sus - Crasna ca să fluidizăm traficul", a declarat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Totodată, Flutur a afirmat că s-a convenit ca împreună cu Poliţia Suceava să fie formate coloane de câte 30 de cisterne de combustibili care să fie aduse în Vama Siret pentru a le face formalităţile, care sunt mult mai simple pentru acest tip de transporturi.

Gheorghe Flutur a arătat că din cele 900 de TIR-uri care aşteaptă în coloană la ieşirea din ţară către Ucraina, aproape 250 sunt încărcate cu motorină şi benzină.

Şeful CJ Suceava a mai spus că partea ucraineană a promis că vor fi aduşi mai mulţi lucrători în vamă pentru a creşte numărul de TIR-uri procesate.

Flutur a precizat că în a doua jumătate a lunii ianuarie va fi deschisă şi vama de la Racovăţ, judeţul Botoşani, care va putea prelua o parte din traficul greu prin punctul de trecere Siret.

Potrivit lui Flutur, autorităţile din Ucraina au recunoscut că au existat unele probleme în alimentarea cu energie electrică a vămii, pe partea ucraineană, astfel că procesarea TIR-urilor a fost îngreunată.

Cele două părţi au convenit să aibă o nouă întâlnire la finalul acestei săptămâni, dacă aceste măsuri nu vor funcţiona.

Gheorghe Flutur a declarat că în prezent coloana de TIR-uri în Vama Siret măsoară peste 26 de kilometri, fiind în aşteptare aproximativ 900 de autocamioane.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.