Prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache, a convocat, marţi, şefii unităţilor spitaliceşti de pe raza judeţului Buzău alături de reprezentanţii DSP pentru a discuta despre pregătirea unităţilor sanitare în eventualitatea unui nou val de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, în cadrul întâlnirii au fost analizate capacităţile de preluare ale pacienţilor pentru fiecare spital în parte precum şi nevoile urgente pentru îmbunătăţirea modului de tratare şi au fost stabilite o serie de activităţi care urmează a fi implementate la nivelul unităţilor sanitare până la data de 15 septembrie.

Astfel, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat se urmăreşte extinderea reţelei de oxigen în mai multe saloane, precum şi identificarea şi angajarea de medici pentru secţia A.T.I. La Spitalul CFR Buzău se urmăreşte creşterea capacităţii de stocare prin montarea mai multor butelii de oxigen care să permită o autonomie mai mare.

De asemenea, la Spitalul de Boli Cronice Smeeni se urmăreşte dotarea spitalului cu 5 concentratoare de oxigen cu o capacitate de 10LPM, la Spitalul Orăşenesc Nehoiu se urmăreşte proiectarea şi execuţia unei instalaţii de oxigen pentru secţia de terapie intensivă precum şi repararea liftului defect în vederea realizării unor circuite separate pentru pacienţii Covid şi non-Covid. 

Reprezentanţii Prefecturii Buzău vor monitoriza evoluţia îndeplinirii activităţilor până în luna septembrie când acestea trebuie finalizate.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.