Masca de protecţie devine obligatorie în judeţul Bistriţa-Năsăud, urmând să fie purtată în zonele aglomerate, cum sunt pieţele, târgurile, staţii de autobuz şi peroanele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Bistriţa-Năsăud a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că o nouă   hotărâre pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 a fost aprobată de Comitetul Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.
 
„Pentru judeţul Bistriţa-Năsăud devine, astfel, obligatorie purtarea măştii de protecţie corect, astfel încât să fie acoperite nasul şi gura, în spaţiile publice deschise în care există aglomerări de persoane, respectiv pieţe, târguri, oboare (pieţe agroalimentare, târguri de produse tradiţionale, târguri de maşini, vânzare de produse în aer liber şi alte asemenea), precum şi în zonele de îmbarcare şi aşteptare (staţii de autobuz, de autocar, peroane din gări şi autogări, platforme industriale)”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată precizează că această măsură trebuie aplicată de toate persoanele din judeţul Bistriţa-Năsăud care au împlinit vârsta de 5 ani, fiind exceptate  persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută).
 
De asemenea, administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise au obligaţia de a afişa la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.
 
Peste 900 de cazuri de Covid-19 au fost confirmate în judeţul Bistriţa-Năsăud de la începutul pandemiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.