Marşul pentru Diversitate s-a încheiat, sâmbătă, în Parcul Kiseleff, cu participarea a circa 1.000 de persoane, care au pornit de la Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei, pe ploaie. Ei au dansat şi au afişat steaguri în culorile curcubeului, militând pentru drepturile comunităţii LGBT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marşul a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Participanţii s-au strâns începând cu ora 16.00 în zona Arcului de Triumf, iar puţin după ora 17.00, pe o ploaie puternică, au pornit spre Piaţa Victoriei.

Ei au venit cu pancarte, pe care scrie "Stat laic", "Dragostea şi respectul definesc familia" şi "Drepturile omului pentru toţi". În timpul marşului ei au scandat "Ţinem separat biserica de stat" şi "Un, doi, trei, homofobii jos cu ei".

Numărul persoanelor a crescut de la 500, câte erau în timpul marşului pe Bulevardul Kiseleff, la 1.000, odată ajunşi în zona Piaţei Victoriei, după oprirea ploii. Marşul s-a încheiat în faţa Parcului Kiseleff.

Manifestanţii au dansat, fiind însoţiţi de o caravană cu muzică, şi au afişat steaguri în culorile curcubeului.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, i-a însoţit o parte din drum pe susţinătorii drepturilor comunităţii LGBT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.