Presedintele FSE Spiru Haret Marius Nistor a declarat miercuri că protestul sindicatelor din educaţie reprezintă cea mai mare acţiune de protest, cel mai mare mars de protest care a avut loc în România, cel puţin în ultimii cinci sau şase ani. Despre protestul AUR, el a arătat că toată lumea a putut face o comparaţie între ceea ce ar însemna România educată şi ce înseamnă România zilelor noastre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este cea mai mare acţiune de protest, cel mai mare mars de protest care a avut loc în România, cel puţin în ultimii cinci sau şase ani şi cred că ar trebui să fie un bun exemplu pentru România cum poţi manifesta decent, cum îţi poţi striga nemulţumirea în stradă”, a spus Marius Nistor, reprezentatul FSE, în emisiunea Proiect de Ţară: România de la Prima News.

Despre protestul AUR, Nistor a precizat că nu puteau pactiza cu ei. ”Noi nu am avut o acţiune cu caracter politic, nu putem accepta ca un partid politic, indiferent care ar fi fost acela să încerce să se folosească de nemulţumirile legitime ale colegilor noştri. Era o acţiune organizată de sindicate”, a precizat el.

Ce urmează? Dacă nu va exista niciun răspuns din partea Guvernului României, din partea preşedinţilor celor trei partide care formează arcul guvernamental, dacă preşedintele României, în caliutatea domniei sale de mediator între noi şi Guvern şi Parlamentul României, pentru că vorbim de un conflict de amploare (..) Toată lumea a putut face o comparaţie între ceea ce ar însemna România educată şi ce înseamnă România zilelor noastre”, a menţionat el. 

Marius Nictor a mai spus: ”Ceea ce am văzut astăzi nu are nicio legătură cu ceea ce ne dorim noi să fie în această ţară. Ce dorim să vedem agresiuni de felul celor văzută astăzi, ne dorim un comportament civilizat, decent, oameni care să asculte pe ceilalţi. Trăim într-o societate care oricum a fost dezbinată de atâta vreme de clasa politică”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.