Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat un plan de sancţiuni pentru cei care chinuie sau ucid animalele. Poliţia animalelor nu poate fi înfiinţată pentru că ar presupune cheltuieli, mai spune ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu ANSVSA şi cu tot ce ţine de protecţia animalelor, vom face un plan comun, vrem să găsim soluţia cea mai bună, pentru că ceea ce se întâmplă este nu inuman, este dramatic, este tragic. Cruzimea şi tot ceea ce fac unii indivizi, nu pot să le spun oameni, cu animalele, este o situaţie întâlnită aşa cum a evocat presa, aşa cum este reclamată şi la ministre... şi noi trebuie să o stopăm sau măcar să o reducem”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul de Interne spune că există ideea cu Poliţia Animalelor, dar că aceasta nu poate fi implementată deoarece ar genera costuri.

”Este ideea cu Poliţia animalelor, dar Poliţia animalelor înseamnă structuri, şefi, subalterni, maşini, cheltuieli şi să nu uitaţi că noi, Guvernul Orban am venit la guvernare într-o situaţie în care vesela era spartă şi frigiderul gol, ca să fac o metaforă vizavi de bugetul României. Ideea este că trebuie să găsim soluţii complementare ca factorii responsabili, cei din zona veterinară, cei din zona poliţienească, echipe mixte, o structură, dacă vreţi un proiect pilo. Vă dau un exemplu de proiect pilot la Hunedoara pe gestionarea unor situaţii de urgenţă cu apariţia urşilor unde jandarmii  din Hunedoara, împreună cu veterinarii au un plan de măsuri vizavi de tranchilizare, de proceduri. E un proiect pilot care poate fi extins la nivelul întregii ţări”, a declarat Vela.

În ultima perioadă, au fost sesizate în întraga ţară numeroase de cazuri de cruzime faţă de animale. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.