Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunţă că a primit foarte multe idei, propuneri şi observaţii, după ce MAI a publicat lista cu propunerile de măsuri care se vor lua din 15 mai. Vela precizează că lista finală se va aproba săptămâna viitoare, scopul principal fiind limitarea răspândirii virusului, astfel încât la 1 iunie să poată avea loc cea de-a doua etapă a relaxării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dragi prieteni, la postarea mea, preluată de pe site-ul MAI, unde sunt publicate spre transparenţă şi dezbatere măsurile propuse de către medicii specialişti în epidemiologie şi boli infecţioase (pentru prima etapă de relaxare când se va trece în Starea de Alertă), am primit foarte multe idei, propuneri sau observaţii. Vă mulţumesc tuturor”, a scris Vela, duminică seară, pe Facebook.

Acesta a precizat că ”lista cu măsuri se va finaliza din punct de vedere juridic, dezbate şi aproba în următoarea săptămână”.

”Oricine doreşte să transmită, în mod oficial, propuneri în această luptă cu noul coronavirus, o poate face la următoarea adresa de e-mail, anunţată în postarea de pe site-ul MAI, cât şi la anunţul de pe site-ul INSP (Institutul Naţional de Sănătate Publică): propuneri.relaxare@ms.ro. Scopul nostru, al tuturor, este protejarea sănătăţii şi oprirea răspândirii infecţiilor, pentru a ne putea gândi de la 1 iunie la o noua etapă de relaxare”, a mai scris Vela.

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat o propunere cu un set de măsuri care ar putea intra în vigoare începând din 15 mai, când va intra în vigoare starea de alertă. Sunt propuneri care vizează deplasarea între localităţi, care se va face doar în anumite condiţii, iar suspendarea zborurilor şi închiderea graniţelor rămân în vigoare.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.