Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat că nu vrea să fie aruncată „o anatemă” asupra tuturor turiştilor şi operatorilor economici privind respectarea măsurile de protecţie împotriva răspândirii coronavirusului. El a precizat că, într-adevăr, unii oameni sau patroni nu respectă măsurile şi de aceea au fost aplicate amenzi, însă nu se poate spune că situaţia este generalizată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am participat la discuţia cu reprezentanţii HORECA. Noi trebuie să găsim limita între dorinţa operatorilor de a face business, dorinţa oamenilor de a se distra, şi pericolul de a creşte dramatic cazurile şi atunci pierde şi turistul şi operatorul. Sunt operatori economici, am mai dat exemplu, în Centrul Vechi, un club funcţiona în subsol şi alţi operatori care nu au funcţionat. Dincolo de riscul răspândirii COVID, acel club a făcut concurenţă neloială altor colegi. E in interesul industriei să funcţioneze. Degeaba dăm voie să funcţioneze cei din HORECA cu maxim de locuri, dar dacă zona devine un focar, nu vor mai avea clienţi. Riscăm ca clienţii să intre într-un focar de infecţie”, a afirmat Marcel Vela luni, la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI. 

Ministrul a adăugat că multe restaurante, cluburi respectă măsurile de protecţie, chiar dacă există şi situaţii contrare.

„Dreptul meu de a mă distra nu înseamnă că am dreptul să vă infectez pe dvumneavoastră, pe ceilalţi. Dumneavoastră daţi în presă cum la un restaurant, club s-au aglomerat locurile, dar dacă vă duceţi în alte restaurante, cluburi se respectă. Chiar vreau să le mulţumesc proprietarilor de terase, cluburi, hoteluri, toţi cei care activează în această zonă care respectăm regulile. Nu vreau să se arunce o anatemă asupra tuturor turiştilot şi a celor din HORECA”, a completat Vela.

Peste 2.300 de amenzi în valoare de 1,1 milioane de lei au fost aplicate la sfârşitul săptămânii trecute după controale în mari complexuri comerciale, hipermarket-uri, hale şi pieţe agroalimentare, terase şi locuri, mijloace de transport în comun din zona Bucureşti - Ilfov. Aproape un sfert dintre aceste amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

În domeniul rutier, în perioada 17-19 iulie, au fost constatate şi aplicate peste 1. 600 de sancţiuni contravenţionale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.