Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, marţi, că singurul obiectiv al coaliţiei de guvernare este ”împărţirea tuturor funcţiilor posibile pentru a-şi îndestula întreaga clientelă de partid”. ”Chiar şi directorii de şcoli cu rezultate de excepţie sunt înlocuiţi cu politrucii şi pilele PNL şi USR-PLUS”, afirmă Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Singurul obiectiv al CDR2.0 este împărţirea tuturor funcţiilor posibile pentru a-şi îndestula întreaga clientelă de partid! Depolitizarea a fost doar o altă promisiune de campanie. Acum, până la ultima comună, chiar şi directorii de şcoli cu rezultate de excepţie sunt înlocuiţi cu politrucii şi pilele PNL şi USR-PLUS”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu. 
 
Potrivit acestuia, împărţirea se face ”la vedere şi într-un dispreţ total faţă de profesionişti, elevi şi părinţii care ies în faţa şcolilor închise să protesteze”. 
 
”Când interesele de grup şi de partid o cer, CDR 2.0 trece cu buldozerul peste români”, susţine preşedintele PSD. 
 
Vicepremierul Dan Barna afirmă că a primit sute de mesaje despre schimbarea unor directori de şcoli, creându-se nemulţumiri în rândul profesorilor, dar şi al elevilor şi părinţilor. Barna afirmă că aproximativ o mie de directori au fost schimbaţi invocându-se motive şi pretexte diverse, dar aceste ”înlocuiri intempestive au creat un sentiment justificat de nedreptate, abuz şi politizare”. 
 
Vicepremierul susţine că înlocuirile nu sunt iniţiativa Guvernului, fiind, cel mai probabil, acţiunea inspectoratelor şcolare, ceea ce arată că lucrurile nu mai pot continua aşa în educaţie.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, afirmă că în judeţ au fost schimbaţi 40 de directori de şcoli, "ca urmare a deciziei politice a PNL". 
 
"Un partid care a susţinut depolitizarea administraţiei publice, un partid care a acuzat PSD de numiri politice, dar care în prima lună de guvernare face exact ceea ce pretindea ca fiind impostură", susţine el. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.