Salvamontiştii intervin, duminică, pentru a scoate un băiat în vârstă de 12 ani dintr-o prăpastie, în zona muntoasă a vărfului Iancu Cavnic. Băiatul a fost recuperat de către salvamontişti şi a fost chemat un elicopter SMURD pentru a îl transporta la spitalul din Cluj Napoca în vederea tratării unor leziuni grave.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - „Acţiunea a constat în stabilizarea băiatului, extragerea şi transportul acestuia până la echipajul SMURD -  Terapie Intensivă Mobilă.  La acţiune au participat toate structurile, Poliţia MM, SMURD MM, STS MM (mulţumiri pentru comunicarea cu precizie a locului accidentatului fapt care a scurtat timpii intervenţiei) şi Jandarmeria Montană MM. Datorita leziunilor grave suferite a fost solicitat elicopterul SMURD acesta preluând accidentatul iar în acest moment îl transportă la Spitalul din Cluj Napoca. Acţiune încheiată. Salvatorii montani s-au retras la bază”, arată sursa citată.
 
Evenimentul s-a produs duminică, pe munte, în zona în zona Vârful Iancu Cavnic, tatăl băiatului fiind cel care a anunţat Poliţia despre faptul că fiul său a căzut cu motocicleta într-o prăpastie. 
 
„Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că un minor de 12 ani din Cavnic se afla într-o prăpastie la aproximativ 50 metri de D.C.183 C, fiind în stare semiconştientă,  fiindu-i acordate primele îngrijiri medicale de către un echipaj Salvamont. Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, precizează IPJ Maramureş”, a transmis Poliţia judeţeană Maramureş. 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - „Acţiune în derulare a SPJ salvamont Maramureş în zona muntoasă a Vf Iancu, Cavnic, judeţul Maramureş. Băiat de 12 ani cu motocros căzut în prăpastie cu politraumatisme...”, arată o postare de duminică pe pagina de Facebook a Salvamont Maramureş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.