Poliţiştii de frontieră de la I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde, aproximativ 18.300 pachete de ţigări provenite din contrabandă, în valoare de peste 214.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În cursul zilei de vineri, 02 iulie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, în cooperare cu cei din cadrul STPF Maramureş au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.30, colegii noştri aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, pe malul râului Tisa două persoane. Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au fugit, iar ulterior au trecut înot apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În zona în care au fost observate cele două persoane, poliţiştii de frontieră au descoperit opt colete cu ţigarete, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor cu ţigări, s-a constatat că acestea conţin 8.000 pachete ţigări, având aplicate timbre specifice magazinelor de tip duty free. Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 93.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind continuate verificările pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.

 *De asemenea, colegii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus au desfăşurat o acţiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun în zona de responsabilitate.

Tot în data de 02.07.2021, în jurul orei 14.30, în localitatea Vicovu de Sus, poliţiştii de frontieră de la SPF Vicovu de Sus, în cooperare cu cei de la SPF Brodina, au acţionat pentru oprirea în trafic a unui autoturism, înmatriculat în România, despre care existau suspiciuni că ar transporta ţigări de contrabandă.

Deoarece şoferul vehiculului nu a oprit la semnalele regulamentare ale lucrătorilor noştri, aceştia au trecut la urmărirea în trafic a autoturismului. Pe timpul urmăririi, şoferul în cauză a pierdut controlul volanului şi a acroşat gardul unei locuinţe. Ulterior a abandonat maşina şi a reuşit să fugă printre locuinţele din zonă.

Poliţiştii de frontieră au observat în autoturismul abandonat mai multe colete şi cartuşe cu ţigări, aşa încât au luat măsura transportării maşinii la sediul SPF Vicovu de Sus. În urma inventarierii bunurilor aflate în maşină a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu ţigări, cu timbru specific magazinelor duty free. Valoarea ţigărilor se ridică la 87.750 de lei.  Autoturismul, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră fac în continuare cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tarna  Mare, judeţul Satu Mare, au descoperit ieri, în jurul orei 23.00, în apropierea frontierei de stat patru colete cu ţigări, pe care le-au transportat la sediul instituţiei.

În urma inventarierii, s-a constatat că acestea conţin 2.838 pachete ţigări, în valoare de 33.200, iar în cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.