Ministerul Apărării vrea să înceapă din acest an un proiect pentru creşterea numărului de locuinţe de serviciu, care s-ar putea derula pe o perioadă de zece ani, intenţionându-se ca în aceast interval să fie construite, cumpărate sau transferate peste 12.000 de locuinţe de serviciu pentru militari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Mihnea Motoc s-a întâlnit, joi, cu experţi din alte ministere, din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor militarilor în rezervă, pentru consultări pe tema măsurilor privind constituirea unui fond de locuinţe de serviciu, "intenţia de aplicare a unei grile realiste şi echitabile pentru stabilirea compensaţiilor pentru chirie, construirea de baze militare cu facilităţi sociale şi realizarea unui centru medico-social pentru veterani şi militarii în rezervă şi retragere".

Conform sursei citate, Motoc a prezentat soluţiile luate în calcul până acum de experţii ministerului pentru începerea din acest an a unui proiect de creştere a fondului de locuinţe de serviciu, care s-ar putea derula pe o perioadă de zece ani şi ar duce la diminuarea substanţială a fondurilor bugetare destinate plăţii compensaţiilor pentru chirie.

"În plus, ar fi o investiţie de capital solidă ce ar rămâne în patrimoniul statului. Se are în vedere astfel ca, până în 2026, în fondul locativ al ministerului să intre peste 12.000 de unităţi, prin achiziţie, construire sau transferare. (...) Ministrul a accentuat necesitatea găsirii unei formule mai bune, în special pentru militarii tineri, pentru a ajusta suma primită într-o manieră rezonabilă, în funcţie de categoria de personal, rangul garnizoanei şi numărul de persoane aflate în întreţinere", mai arată sursa citată.

Motoc a mai arătat că ministerul intenţionează să înceapă un proiect de construire de baze militare care să includă facilităţi sociale, prima vizată fiind unitatea militară a forţelor aeriene de lângă Feteşti.

"Ideea este să pornim cu construcţii standardizate, care să facă mai uşoară transferarea lor ca soluţie şi pentru alte baze, având costuri diminuate”, a spus Mihnea Motoc.

El a mai arătat că există şi posibilitatea implementării în perioada următoare, în colaborare cu Primăria Sectorului 4, a unui proiect prin care va fi construit un centru socio-medical pentru persoane vârstnice, pe un teren al MApN., din fondurile administraţiei publice locale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.