Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat că o altă aeronavă a decolat, sâmbătă seara, de pe Aeroportul Otopeni către Cairo, pentru a transporta materialele necesare remedierii defecţiunii de la aeronava Spartan trimisă să îi repatrieze pe românii evacuaţi din Fâşia Gaza. Cetăţenii respectivi vor ajunge în România, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ca urmare a faptului că echipa tehnică de la bordul aeronavei C-130 Hercules de la Cairo nu a reuşit procurarea  pe plan local a piesei de schimb pentru remedierea defecţiunii raportate, o aeronavă C-27J Spartan a decolat în urmă cu scurt timp, în jurul orei 18.50, de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Cairo, pentru a transporta materialele necesare. Cele două aeronave militare vor decola de la Cairo imediat după remedierea defecţiunii aeronavei Hercules, estimarea sosirii pasagerilor la Otopeni fiind în jurul orei 3.00, mâine dimineaţă”, au anunţat reprezentanţii MApN.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au precizat, sâmbătă, că cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza, vor porni spre România, prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

„Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza, vor porni spre România, prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale. Cetăţenii români şi membrii de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 9 noiembrie 2023, fiind preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo”, arată postarea de sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.