Aproximativ 190 de militari au intervenit cu 15 mijloace tehnice, în ultimele două zile, în sprijinul oamenilor din judeţele Bacău, Braşov, Buzău şi Covasna, care au fost grav afectate de inundaţii. În Buzău, militarii acţionează pentru curăţarea barajului de acumulare a apei potabile, în timp ce în Covasna intervin pentru întărirea digurilor de apărare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, în localitatea Vreveleşti, judeţul Buzău, 40 de militari din Batalionul 3 Geniu acţionează încă de duminică dimineaţă cu două mijloace tehnice pentru decolmatarea barajului de acumulare a apei potabile. În judeţul Covasna, 17 militari cu două mijloace tehnice aparţinând Batalionului 5 Rachete Sol-Aer din Buzău intervin în localitatea Vâlcele, iar patru militari cu un mijloc tehnic sunt în localitatea Lunca Mărcuşului, pentru sprijinul persoanelor afectate de inundaţii şi pentru întărirea digurilor de apărare.

Foto: MApN
Foto: MApN

Sâmbătă, militarii au desfăşurat şase misiuni de intervenţie. Astfel, în judeţul Covasna, 32 de militari cu patru mijloace tehnice au ajutat la evacuarea oamenilor din localităţile Lunca Mărcuş şi Băcel şi pentru întărirea digurilor de apărare.

În judeţul Bacău, 18 militari şi un mijloc tehnic aparţinând Bazei 95 Aeriană din Bacău, 14 militari şi un mijloc tehnic aparţinând Batalionului 630 Operaţii Speciale, 11 militari şi un mijloc tehnic aparţinând Companiei 151 Tehnic şi 10 militari şi un mijloc tehnic aparţinând Batalionului 635 Apărare Antiaeriană au acţionat pentru întărirea digurilor de apărare şi pentru înălţarea acestora cu saci de nisip.

Foto: MApN
Foto: MApN

De asemenea, în judeţul Buzău, 40 de militari cu dpuă mijloace tehnice aparţinând Batalionului 3 Geniu au intervenit, în localitatea Creveleşti, pentru decolmatarea barajului de acumulare a apei potabile.

MaăN precizează că în zonele aflate cub coduri de avertizare hidro-meteorologică au fost în permanenţă aproape 4.400 de militari pregătiţi pentru intervenţie, dintre care aproximativ 2.400 care pot acţiona în primă urgenţă, cu 670 de mijloace tehnice.

Foto: MApN
Foto: MApN
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.